Vajaa viikko starttiin

 

Kazakstanin ja Mongolian viisumit on passissa ja passit on Kiinan lähetystössä odottelemassa tällä erää viimeisten viisumien kiinnitystä. Lada on leimattu ja takakonttiin on ahdettu jääkaappi, kirves ja kaapelit, joten valmistelut on hyvällä mallilla. Mirvalta puuttuu reppu ja miulta kengät, mutta muuten taitaa olla kamat suurinpiirtein jo olemassa.

Eilen soitin pankkiin ja kyselin uutta korttia, kun nykyinen menee vanhaks kesken reissun. Virkailija oli ihmeissään, että miten uutta korttia ei ole saapunut jo. Vielä enemmän se oli ihmeissään, kun sanoin, että tuo menee vanhaksi jo alkumatkan puolella joulukuussa. No nyt on uusi tulossa viimeistään tiistaina ja tiistaina on myös lähtö. Toivottavasti tulee siis ajoissa.

Tiistaina ensimmäinen ajovuoro aloittaa Tampereelta ja kruisailee tai ainakin yrittää kruisailla Larssonilla Lahen kautta Lappeenrantaan. Siitä myö hypätään kyytiin ja suunnataan ensimmäiseen suunniteltuun kohteeseen tuonne entisen Terijoen ja nykyisen Zelenegorskin hiekoille ja majoitutuaan Sergein datshalle. Tarjolla on ilmeisesti ainakin Araratia ja toivon mukaan myös khachapuria.

Alkumatkassa on meidän lisäksi mukana myös rattimiehet Tuomo ja Tommi. Kaverukset aikovat paahtaa Ladalla 12 000-15 000 kilometriä edesmenneen neuvostoliiton tiestöä ja valitettavasti myö päästään kyydissä vain noin puolet siitä. Yhteisen taipaleen päämäärä on Baikonurin avaruuskeskus Aral-järven itäpuolella. 23. heinäkuuta pitäisi olla Baikonurista Progress P56 rahtitoimitus Sojuz-raketilla kansainväliselle avaruusasemalle ja sen laukaisua aiotaan ehtiä katsomaan.

-Lauri