Volgogradin bolsoi

Telttailua

Telttailua

 

Aikoinaan Kiovan reissulla ihmeteltiin Kiovan bolsoita, selkeästi vapaudenpatsasta suurempaa Äiti Venäjää. Aihetta lisää tutkittua tuli selville, että Volgogradista löytyy vielä isompi bolsoi, itse asiassa maailman suurin naista kuvaava patsas. Kun nyt oltiin alle tuhannen kilometrin päässä Volgogradista ja oli hyvä matka-auto alla, päätettiin lähteä katsastamaan bolsoita. Patsas on vain osa monumenttia, joka on rakennettu Stalingradin, nykyisen Volgogradin, taistelujen muistoksi. Jos jotain on Neuvostoliitossa osattu tehdä, niin ainakin massiivisia monumentteja. Bolsoin katsastamisen jälkeen laitettiin Lada parkkiin Volgan rannalle ja paineltiin iltalenkille. Lenkin jälkeen virkistäytyminen Volgassa teki hyvää, mutta iltapala Mäkissä taisi tehdä aika huonoa. Ei varmaa tietoa, mutta sitä on epäilty yhdeksi lähteeksi lähes koko retkikunnan kaataneeseen ruokamyrkytykseen tai muuhun tautiin. Sairaalassa armenialainen hoitsu vielä varmisti, että ”was it good, was it fresh?” Ilmeisesti kyseinen mimmi ei ole Mäkkärissä käynyt, koska eihän se ollut eikä ole kumpaakaan.

-Lauri