Elokuun kuva

Blue Ridge Mountain Parkway

Blue Ridge Parkway: kurkkaus tuntemattomaan

Elokuun kuva on otettu Blue Ridge Parkwaylla Virginiassa. Tie oli kaikkinensa häkellyttävän upea, joten suositellaan ehdottomasti kyllä vierailukohteeksi. Pyöräilijöitäkin näky jonkin verran, ja tavattiin me yks nainenkin, jonka lempipyöräilypaikka kyseinen tie on. Mäkiä riittää, mutta niiden huipulla näkymät kyllä varmasti palkitsee. Tie mutkittelee ja kuukauden kuva onkin kaapattu yhdestä mutkasta. Aasiassa kyseisen mutkan kohdalla tööttäiltäis jo hyvissä ajoin, mutta täällä saa ajella rauhassa. On ihanan hiljaista ja rauhallista, niin kuin vuorien lähellä usein on. On jännä, kuinka vuoret meitä kiehtoo, kun sellaisia ei kotipuolesta löydy.

Jännittävintä oli nähdä, mitä kurvin toiselta puolelta löytyy. Hetki oikeastaan kuvastaa hyvin myös tätä meidän reissua: Koskaan ei tiedä, mitä seuraavan kurvin takana odottaa. Usein se on juuri niin suuri arvoitus kuin se tässäkin tilanteessa on. Jotakin on arvattavissa: siellä näkyy oletettavasti vuoria. Usein matkallakin meillä on jonkinmoinen oletus siitä, mitä edessä siintää. Vuorien lisäksi kurvin takana jatkui entistä upeampi ja näyttävämpi pitkin vuorien reunoja mutkitteleva tie. Yhtä upeita juttuja ollaan koettu pyöräillessäkin, ja se se tässä reissaamisessa onkin hienointa. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Joillekin se on ollut hankala ymmärtää: ”Mitä, te siis ette tiedä, mihin te ootte huomenna menossa?”

Miksi meidän pitäisi tietää?

– Mirva