Volgalta pihakeittiöön

melonimies

melonimies

Tällaista on elämä Etelä-Venäjällä. Pitkin lähiön hämäriä katuja voi kävellä Volgaan uimaan. Se on siis ihan oikeasti mahdollista, vaikka saattaa kuulostaa uskomattomalta. Matkalla nähtiin taloja, joissa asuu ihmisiä, ihan normaaleja ihmisiä täällä taitaa elää kutakuinkin normaalia elämää, Venäjällä. Vaikka oli yö, pimeä ja hämärä, ei meitä ryöstetty tai muutenkaan pahoinpidelty. Saattoihan olla matkassa onnea tai saattaahan täällä sittenkin pärjäillä ihan finsskituristina. Couchsurfingin kautta hoidettiin majoitus Ulfaran mökin pihakeittiöön.

Larssonille meinasi olla liikaa kova vastatuuli ja lähes 40 asteen lämmöt. Flektin anturi meni jo aiemmin shaisseks ja syöttö oli vedetty takalasin lämmpärin kytkimelle. Nyt meni jotain mystistä, ehkä rele tai ajotietokone, mutta nyt flektin syöttö on suoraan akulta ja flekti pyörii napilla niin pitkään kuin akkua piisaa. 5000km Lappeenrannasta meni kuitenkin rikki ja Lada vaan kulkee. Sen kunniaksi korkattiin finket ja ostettiin vesimeloni.

Terveisin Finsskituristit Astrakhanista. Lisää tarinaa on tulossa, kunhan saadaan jutut ulos. On ollut vähän kaikenlaista…

-Lauri