Kolikolla lintua kupoliin

Datshalta paineltiin Pietariin nakkaamaan lintua kopeekan kolikolla. Itse asiassa se taisi olla kymmenen kopeekan kolikko, joka saatiin Mikolta ja Olgalta läksiäislahjaksi. Hyvää onnea tuottaakseen kolikko pitäisi saada jäämään lintupatsaan päälle. Meidän heitolla se pomppi ja pomppi aikansa, mutta tipahti kuitenkin joen pohjaan. Niin kauan se kuitenkin jalustalla pomppi, että eiköhän onnea kertynyt riittämiin reissua varten. Pietarista jatkettiin kohti Veliki Novgorodia, Venäjän vanhinta kaupunkia. Se ei kuitenkaan ollut Venäjän Shawerma-pääkaupunki, koska Shawermaa ei löytynyt sitten millään. Komea Kremli ja hienonnäköinen vanha kaupunki, jota on mukava kierrellä kävellen. Ennen lähtöä käytiin vielä paikallisessa ravintolassa, jossa tarjolla oli hyvää majoneesisalaattia ja paskoja pelmenejä. Novgorodin jälkeen majoituttiin teltassa tukkipinon takana melko lähellä Moskovan motaria sivutiellä.

-Lauri