Kuukausi Kiinassa kuvina
























Turistiviisumin sallimat 30 päivää Kiinassa sujuivat vauhdilla ja nähtävää jäi vielä monen reissun edestä. Tässäkin tapauksessa oiva vinkki matkaajalle on, että varaa ihmeessä enemmän aikaa kuin kuukausi.
Blogi siirtyy myös uuteen aikakauteen, jossa eri kohteita esitellään kuvasarjoina. Kiinassa kuviin tuli luonnollisesti maan kansallisjuoma eli olut. Mukana mm. Snow, maailman myydyin olut. Vietnamin kuvasarja on jo otettu ja Kambodzan kuvaaminen on käynnissä. Jatkoa ajatellen toivotaan lukijaehdotuksia kuvausaiheisiin. Parhaat ehdotukset palkitaan kuvasarjalla ja yllätyspalkinnolla.
30:n vuorokauden kulut kahdelta hengeltä olivat 13500 juania eli n. 1738 euroa. Kulut jakautuu suurin piirtein seuraavalla tavalla:
16% majoitus
26% ruokailu
21% liikkuminen
10% aktiviteetit
27% muut kulut
Tässä esimerkkilaskelmat aktiviteeteista ja muista kuluista.


Tällä tyylillä hintaa Kiinan matkailulle tulee siis 29 euroa/naama/vuorokausi.
Nyt Kiina siirtyy historiaan ja seuraavaksi käsittelyn alle otetaan Vietnam. Todellisuudessahan kuukausi Vietnamissa on jo takana ja nyt ollaan Phnom Penhissä, Kambodzan puolella.
Lauri&Mirva
Mitä maksaa kalja?
Tällä matkalla hintavaihtelua oli alkaen noin 50 sentin kauppa- ja halpakapakkahinnoista aina 15 euron kannuhinnoitteluun asti. Pääasiassa siis hyvää ja halpaa.
ihmisen perustarpeethan ne ilahduttaa kaikenmoisissa maisemissa. eli osallistutaan kilpailuun ehdottamalla: kuvasarja pissipaikoista!
Kiitos ajatuksista, perustarpeiden äärellähän tässä ollaan.
Nukkumispaikat kiinnostaa. Olis kiva myös tietää, miten majoitukset ovat jakautuneet prosentteina tän postauksen tyyliin: teltassa, hostellissa, hotellissa..
Hyvä idea. Laitetaan korvan taakse. Me ollaan lähiaikoina oltu melkolailla laiskoja ihmisiä ja otettu majotukseks ihan hotelleista ja guest houseista kahen hengen huoneita. Tota hostellin, hotellin ja guest housen rajaa on täällä päin maailmaa vaikea vetää, mutta pyritään vastaamaan toiveisiin 🙂