Kuukausi Kiinassa kuvina

Turistiviisumin sallimat 30 päivää Kiinassa sujuivat vauhdilla ja nähtävää jäi vielä monen reissun edestä. Tässäkin tapauksessa oiva vinkki matkaajalle on, että varaa ihmeessä enemmän aikaa kuin kuukausi.

Blogi siirtyy myös uuteen aikakauteen, jossa eri kohteita esitellään kuvasarjoina. Kiinassa kuviin tuli luonnollisesti maan kansallisjuoma eli olut. Mukana mm. Snow, maailman myydyin olut. Vietnamin kuvasarja on jo otettu ja Kambodzan kuvaaminen on käynnissä. Jatkoa ajatellen toivotaan lukijaehdotuksia kuvausaiheisiin. Parhaat ehdotukset palkitaan kuvasarjalla ja yllätyspalkinnolla.

30:n vuorokauden kulut kahdelta hengeltä olivat 13500 juania eli n. 1738 euroa. Kulut jakautuu suurin piirtein seuraavalla tavalla:

16% majoitus
26% ruokailu
21% liikkuminen
10% aktiviteetit
27% muut kulut

Tässä esimerkkilaskelmat aktiviteeteista ja muista kuluista.

Tällä tyylillä hintaa Kiinan matkailulle tulee siis 29 euroa/naama/vuorokausi.

Nyt Kiina siirtyy historiaan ja seuraavaksi käsittelyn alle otetaan Vietnam. Todellisuudessahan kuukausi Vietnamissa on jo takana ja nyt ollaan Phnom Penhissä, Kambodzan puolella.

Lauri&Mirva