Vietnam kuukaudessa

Terveiset Singaporesta! Laurin veljen perhe on nyt laskeutunut turvallisesti Suomen kamaralle ja me täällä kuumeisesti mietitään, että mitä seuraavaksi. Kaikki vinkit ovat siis tervetulleita niin Singaporeen kuin myös muualle liittyen, jos vaikka tästä taas suunnataan eteenpäin. Tiedetään, että näistä neteistä on jo sanottu monta painavaa sanaa, mutta kyllä Singapore oli kaikkein suurin yllättäjä. Täältäkään ei nimittäin meinaa löytyä kunnon nettiä, jolla sais ladattua kuvat blogiin ja vielä tehtyä blogipostauksen. Pahoittelut siis siitä, että olette joutuneet odottamaan. Odottaminen kuitenkin varmasti nyt palkitaan, sillä ollaan väsätty videomateriaalia Vietnamin huippuhetkistä. Nauttikaatten! Alla myös vielä Vietnamin kuvasarja sekä kommenttia budjetista.

Kun kuukausi Vietnamia on takana, voimme ehdottomasti lämpimin mielin suositella maata matkailukohteeksi. Vietnam on monipuolinen maa täynnä ihania ihmisiä. Ehdottomasti parhaiten maahan pääsee tutustumaan mopolla, sillä liikkuminen on sulavaa ja maisemia näkee ihan eri kantilta. Mopolla ajaminen kuitenkin vaatii rohkeutta ja kovaa tahtoa tulla toimeen liikenteessä, jossa itse ei ole mitään.

Maassa voi tottakai vierailla pieniä hetkiä, mutta parhaiten paikkoja näkee, jos on aikaa. Vietnamissa kun asiat järjestyy, mutta niissä voi vierähtää tovi jos toinen. Kuukausi oli taas kerran aivan liian lyhyt aika. Mopon myynnin kanssa tuli kiire, ja Laurin ihmetauti vei meidän matkapäivistä melkein viikon.

Haikein mielin paketoimme Vietnamin kulut, jotka sisältävät myös mopoon liittyvät kulut. Samalla tiedämme, että mopo on hyvissä käsissä Laosissa. Wini oli päässyt käymään jo Hanoissa Minhin (mies, joka mopon möi meille) luona täyshuollossa ennen matkan jatkumista Laosiin. Uuden omistajan mukaan ”Minh tunnisti pyörän kuin vanhan ystävän. Hän toisti jatkuvasti, miten pyörä on niin kovin vahva ja oli suorastaan yllättynyt sen kunnosta lukuisien kilometrien jälkeen.”

// ja tähän heti lisähuomautuksena, saatiin juuri viestiä, että mopo on myynnissä Laosissa. Sieltä siis ostamaan ken kerkee ekana!

Vietnam kuvina

Sitten kuukauden kuvasarjaan! Vietnamissa kuvauksen kohteena oli meidän majoitushuoneet. Tämä siksi, että olimme todella yllättyneitä Vietnamin majoitusten tasosta. Huoneet oli siistejä, ja jokaisessa pesuhuoneessa oli meille vähintään shampoot ja muut pesuaineet. Useimmiten saatiin myös hammasharjat ja suihkumyssyt. Hinnat oli 100 000 ja 300 000 vietnamin dongin välillä eli 4–12 € yöltä (parihuone). Parhaimmillaan hintoihin kuului myös aamupala, joka tosin vaihteli leivän känttyrästä aina pannukakkuihin ja munakkaisiin. Odotettiin löytävämme kokonaisuudessaan hieman halvempaa majoitusta, mutta ei löydetty. Taso vaihteli majoituksissa suuresti. Välillä eksyttiin halvan huoneen perässä munkkien suosimaan tienvarsimajoitukseen ja kerran jopa bordelliin. Toisaalta välillä saatiin huone, jota voisi jopa kutsua huoneistoksi.

Budjetti

30:n vuorokauden kulut kahdelta hengeltä olivat 35 800 000 vietnamin dongia eli n. 1360 euroa. Nostimme tällä kertaa kuluihin Kiinan yhteenvedosta poiketen myös mopoa koskevat kulut ja bensakulut sekä alkoholin, jota tuli juotua Vietnamissa huomattavasti enemmän kuin Kiinassa. Tämä siksi, että tavattiin Vietnamissa tuttuja ja paikoista sai edullista hanaolutta. Olut onkin melkosen halpaa, mutta muista alkoholijuomista saa sitten pulittaa enemmän. Yritin vähän maistella olutta, mutta ei siitä vieläkään meikäläisen kaveria tullut. Illanvietoissa otin mielummin koktailin.

Kulut jakautuvat suurin piirtein seuraavalla tavalla:

20 % majoitus (6 – 12 € /majoitus)
29 % ruokailu (kahdelta 1,5 € – 8 €)
6 % alkoholijuomat (bisse 0,25 – 0,6 €)
12 % aktiviteetit (avattu tarkemmin alla, n, 25 000 dongia = 1 €)
3 % muut hankinnat ja kulut (avattu tarkemmin alla)
3 % selittämättömät kulut (pääasiassa pyöristyksistä johtuvia)

27 % Liikkuminen yht.
21 % Mopokustannukset (avattu tarkemmin alla, sis. mopon ostohinnan)
5 % Bensat (n. 0,88 € / l)
1 % Muut liikennevälineet (pääosin taksi)

 

Aktiviteetit avattuina

Muut hankinnat avattuina

Mopokulut avattuina

Matka jatkuu

Vietnamista siirryttiin kovaa vauhtia Kambodzaan, josta on luvassa seuraava päivitys. Sieltä sitten vielä Thaimaahan ja Malesiaan ennen Singaporen nähtävyyksiä. Me lähdetään tästä viettämään Suomen itsenäisyyspäivää! Sitä ennen kuitenkin tehdään vielä muutama homma ja pidetään peukkuja pystyssä. Näistä jutuista kerrotaan tarkemmin myöhemmin, kun meillä on jotain kerrottavaa. Näkemisiin!

– Mirva