37 041 kilometriä

Maata ei näy

Maata ei näy

37 041 kilometriä vajaassa 200 päivässä:

12 213 km junilla
8 388 km autoillen
7 527 km busseilla, takseilla ja vaneilla
3 761 km lautoilla, laivoilla ja veneillä
3 760 km mopoilla
1 392 km pyörillä

MS Astor

MS Astor

Laiva lipui Fremantlen satamaan tammikuisena aamuna 15.1.2015, ja samalla päivämäärällä päästiin Australian rajamuodollisuuksien jälkeen korkkaamaan Suomesta mukana asti kulkenut voiton finkke. Lentämättä Australiaan -tavoite on täytetty!

Finkke auki

Finkke auki

Viimeisin ja tämän reissun haastavin osuus oli lauttakyydin järjestäminen Kaakkois-Aasiasta Australiaan. Tätä varten vietettiin pitkiä aikoja nettiä selaten ja purjehduskerhoihin liittyen. Vajaat 50 sähköpostia ja muuta kyselyä on lähtenyt liikenteeseen ja vain muutamaan on saatu vastaus. Pääosin kieltäviä, yksi ehkä purjehdusveneeseen (mutta valitettavasti vain ehkä ja huonolla aikataululla) ja viimein yksi positiivinen vastaus. Ei päästy purjehdukselle eikä rahtilaivaan. Ei päästy  Ausseihin hinaajalla eikä edes jäänmurtajalla. Olosuhteiden pakosta jouduimme viettämään 6 yötä luksusristeilijä MS Astorin kyydissä Denpasar-Fremantle välillä matkalla Indonesiasta Australiaan. Tavoitteiden täyttäminen on kovaa hommaa. Ohessa muutama kuva matkan haasteista, lisää tulossa seuraavassa numerossa.

Täällä ollaan ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Seuraavaksi on tarkoitus ajaa matkailuautolla halki Australian.

-Lauri & Mirva