Malesialainen kuvasarja

Näyttäviä autoja

Näyttäviä autoja

Hiljaiselon jälkeen on selvitty Australian outbackista ihmisten ilmoille. Uusia juttuja ei vielä ole tarjolla, sillä erämaassa ei paljon koneita käytetty. Palataan siis malesialaiseen kuvasarjaan ja laitetaan näytille paikallista autokantaa Cameronin ylämailta. Cameron highlands on ylänköalue keskellä Malesian niemimaata. Alue on tunnettu teeviljelmistään, mutta siellä viljellään lisäksi mansikkaa, tomaatteja ja kaiken maailman vihanneksia. Alue on myös suosittua lomailuseutua paikallisten parissa, ja ihmiset tulevat kuumemmilta seuduilta rentoutumaan viileään vuoristoilmaan ja kauniisiin maisemiin. Tällä kertaa jätettiin kuvauksessa maisemat rauhaan ja keskityttiin viljelijöiden ajokalustoon.

Lantikka on edelleen kova sana, vaikka siirtomaa-ajoista onkin jo hetki vierähtänyt.

Ja kyseessä ei ole mitkään museopelit, vaan ihan jokapäiväisessä käytössä olevat työjuhdat. Vanhassa vara parempi, sanoo vanha kansa. Mutta sanooko vanha kansa niin vain siksi, että on vanha? Vai mahtaako tässä olla jotain perää? Kuinkahan moni nykyauto kelpaa vielä 50 vuoden jälkeen työkäyttöön?

Näissä esimerkeissä on vain kourallinen lajityyppinsä edustajista Cameron highlandseilta. Autokanta on kuitenkin sielläkin uudistumassa, ja viiden vuoden takaiseen reissuun verrattuna uusia japanilaisia lava-autoja näkyy jo reilummin. Nyt siis kipin kapin Malesiaan, jos vielä haluaa tutustua tähän eksotiikkaan.

-Lauri