Kylttejä moneen lähtöön

Meriitit kohdillaan

Meriitit kohdillaan

Jenkeissä tienvarsimainontaa löytyy moneen lähtöön ja tässä kuvapostauksessa otetaan esiin muutamia esimerkkejä. Ensimmäisenä lähdetään liikenteeseen uskonnosta ja lähinnä kristinuskosta, joka Jenkeissä näkyy ja kuuluu. Tähän ryhmään kuuluu noin 70% maan väestöstä.

Liikennemerkit on Jenkeissä usein kirjoitettu auki. Kun Suomessa on nuoli oikealle ja viiva yli, niin Jenkeissä lukee ihan selkokielellä, että oikealle ei saa kääntyä. Eipähän tule epäselvyyksiä tulkinnassa.

Huumeista on syytä aina varoitella silloin tällöin. Sekä koulualueella että muulloinkin. Jenkeissä heroiini on iso ongelma ja käyttö viimeisen kymmenen vuoden aikana on räjähtänyt käsiin. Samassa tahdissa on myös kasvanut Afganistanin heroiinin tuotanto. Vuonna 2001 Afganistanin oopiumtuotanto oli lähes kokonaan keskeytetty Talibanin hallinnon alla, mutta Jenkkien mentyä paikalle heroiinin tuotanto on kasvanut huikeilla prosenteilla. Nykyään Afganistan tuottaakin yli 90% maailman heroiinista. Toiset tuottaa ja toiset kuluttaa.

Sitten on vielä olemassa kaiken maailman muut kyltit ja mainokset. Yksityisaluekylttejä tuntui riittävän. Parhaimmillaan oli kyltti, jossa oli piirretty nuoli tähtäinristikon keskelle: ”olet tässä”. Sen takana oli kyltti, jossa luki tervetuloa. Jostain syystä olo ei tuntunut kovin tervetulleelta. Monet tuntuvat olevan hyvin tarkkoja omista tiluksistaan ja alueistaan, ja suurta hämmästystä herättivät suomalaiset jokamiehen oikeudet. Kyllä siinä oli vapaan maan kansalaiset ihmeissään, kun jossain maassa kansalaiset saa liikkua vapaasti.

Jokaisella kaupungilla on myös omat ylpeydenaiheensa. Vähintään löytyy isot maapähkinät, jossei muita meriittejä mieleen juolahda.

-Lauri