Lokakuun kuva

Lapsen iloa Batabanossa

Lapsen iloa ja ihmettelyä Batabanossa

Lokakuun kuva on napattu Kuuban Batabanosta. Oltiin odotettu meressä uimista kuin kuuta nousevaa, ja ajettiin innoissamme rannalle. Paikan päällä meitä odotti kuitenkin vähemmän mukava yllätys: rantavesi oli ruskeaa mönjää eikä todellakaan sennäköistä, että sinne kannattaisi mennä.

Vaan mitä tekee lapsi? On innoissaan: heittelee hiekkaa, juoksee, hyppii, nauraa ja tutkii ympäristöä. Lapsen ilossa on sitä jotain, mitä meidän aikuistenkin pitäis muistaa. Meidän tulisi muistaa elää hetkessä. Nauttia niistä pienistä asioista, jotka muodostavat hetken. Olla pitämättä asioita itsestäänselvyyksinä ja fiilistellä siitä, mitä kaikkea ympärillämme on.

Lapsen ilo on tarttuvaa, ja saa hymyn huulille. Samalla sitä miettii itse, että voisinko mä mennä tekemään tonne hiekkaan enkeleitä, tuijottaa herkeämättä kun hiekka valuu sormien läpi maahan tai juosta kilpaa rannalla. Miksi en voisi? Reissussa on tärkeää riisua itsensä pois ennakkoluuloista ja olettamuksista. Jokainen kulttuuri on erilainen ja siihen tulee sopeutua ainakin jossakin määrin. Kun asiat eivät mene niin kuin on suunniteltu, on tärkeää tiedostaa ne hyvät asiat, jotka ovat ympärillä haasteistakin huolimatta.

-Mirva