Kristuksen luona

Cristo de la Concordia

Cristo de la Concordia

Kukkulan laella seisoo jylhänä Kristus-patsas. Huipulle vie köysiratahissi ja lukematon määrä portaita. Ei, kyseessä ei nyt ole tuo brasilialaisuuden ilmentymä, tunnettuakin tunnetumpi Kristus Vapahtaja -patsas, vaan maailman korkein Kristus-patsas. Tuliko tämä yllätyksenä? Monelle tulee.

Patsastelemassa

Patsastelemassa

Itse asiassa Rio de Janeiron Cristo Redentor -patsas on vasta maailman neljänneksi suurin Kristusta esittävä patsas. Sen edelle kirivät Vietnamin Tượng Chúa Kitô Vua ja Puolan Pomnik Chrystusa Krola sekä maailman korkein, Bolivian Cochabambassa sijaitseva Cristo de la Concordia. Patsaiden korkeuksista on kuitenkin jonkin verran erinäisiä näkemyksiä. Puolassa sijaitsevalla patsaalla kun on päässään kruunu, joka joko lasketaan tai ei lasketa mukaan patsaan korkeuteen. Kruunulla on korkeutta muutama metri, joten joku voisi myos ajatella, että puolalainen Kristus on maailman korkein. Ja tässähän ei ole otettu huomioon patsaan alustan korkeutta tai vuoren korkeutta, jolla patsas sijaitsee.

Cochabamba

Cochabamba

Patsaiden korkeus on myos lähteesta riippuvainen. On jokseenkin jopa ihmeellistä, kuinka erilaisia tietoja netista loytyy. Wikipedian mukaan Rion patsaan korkeus on ilman jalustaa 28-30 metria riippuen käytettävän artikkelin kielestä, kun taas joissain lähteissä todetaan patsaan olevan 33 tai jopa 34 metrinen. Puolan patsas (kruunu mukaan lukien) ja Cochabamban patsas ovat molemmat yli 33 metrisia. Kyseisen luku symboloi Jeesuksen reilua 33 vuotta maan päällä.

Kukkulalla

Kukkulalla

Cochabambalainen Kristus valmistui vuonna 1994, kun taas Rion Vapahtaja on seissyt paikallaan Cordovadovuorella jo vuodesta 1931 lähtien. Päätettiin menna katsomaan bolivialaista Jeesusta viimeisenä Cochabamban päivanä. Hostellissa ollut saksalaispoika kavi kiipeamässä kukkulalle edellisenä paivana ja tiesi kertoa, etta portaita nouseminen on kovin rankkaa ja hikoiluttavaa hommaa. Siispa suunniteltiin vakavasti hissin ottamista, lämpöakin kun taisi kyseisena päiväna olla yli 30 astetta. Mutta kuinkas sitten taas kävikään, suunnitelmat eivät menneet ihan niin kuin oli tarkoitus. Koysirata oli kiinni, ja pähkailtiin mennäänkö Jeesukselle käymaan ollenkaan. Ei muuta kun vesipullot kasiin ja snaksit kouraan. Kylla me ny sinne kiivetään, ku tänne ollaan tultu!

Yksin hiljaisuudessa

Yksin hiljaisuudessa

Patsaalle vievistä portaista oli varoiteltu etukäteen. Keskustelupalstat on pullollaan tietoa siitä, kuinka portaita kapuavia turisteja on ryöstetty eikä kävelyä huipulle suositella. Otettiin riski, oltiin kuitenkin liikkeella keskella päivää ja portaissa näytti olevan muitakin kipuajia. Portaat eivät lopulta olleetkaan kovin rankat, ja päästiin huipulle tyytyväisinä. Otettiin me itse Kristuksestakin muutama kuva, mutta enemmän meitä ihastutti upea maisema ja paikalla olevien ihmisten poseeraukset.

-Mirva