Joulukuun kuva

Satamassa Chilessä

Satamassa Chilessä

Joulukuun kuva on otettu Chilen Coquimbosta. Satamassa oli myynnissä kalaa sen kaikessa olomuodossa, ja kuten arvata saattaa, paikalla oli meidän lisäksi myös muutama muu. Ja tässä vaiheessa en enää tarkoita asiakkaita, vaan paikalle sankoin joukoin saapuneita pelikaaneja ja lokkeja. Nähtiin kyseisessä paikassa ensimmäistä kertaa pelikaaneja ja kuvailin niitä autuaasti. Voi, miten valtavia ja upeita lintuja ne ovatkaan! Samalla selvisi, että pelikaaneilla on oma ominaishajunsa. Ei siis yhtään ihme, että koitin olla kuvatessa hengittämättä.

Matkaillessa kohtaa monenlaisia hajuja ja makuja. Jotkut niistä ovat hyvin mieleenpainuvia. Niin oli myös itse sataman haju. Jos pelikaanien haju on voimakas ja pistävä, ehkä hieman myös raatomainen, niin sataman hajua voisi kuvailla kuvottavaksi. Siinä oli sekaisin niin kalaa, raatoa, märkää koiraa kuin myös kaatopaikkaa ja ulosteita. Saitteko yhtään kiinni?

Pääosinhan näihin hajuihin ja makuihin kyllä tottuu. Tämä on kuitenkin jäänyt erityisesti mieleen voimakkuutensa ja erityisen arominsa puolesta. Haju kun oikein pinttyi nenään, niin että vielä risteilyaluksellakin sen haistoi. Ehkä hajusta kertoo myös se, että kyseinen tuulahdus muistuu mieleen edelleenkin.

-Mirva