Kuuban kulkupelejä

Mikä perinteinen kuubalainen auto?

Mikä perinteinen kuubalainen auto?

Kuubassa on mitä mielenkiintoisempia kulkuneuvoja. Ensimmäinen tulikin jo mainittua edellisessä postauksessa: kaikkien rakastama sivuvaunu. Lisäksi Havannassa bongattiin myös kananmuna-autoja ja hirmuinen määrä vanhoja hienoja Amerikan autoja, joista yhdellä meidät haettiin heti lentokentältä ensimmäiseen Casa particulariin. Voiko Kuuban reissu paremmin alkaa kuin sillä, että meitä odottaa lentokentällä itse José, jonka auto on korjattu kuin meidän reissulada? Tosin osassa korjauksista jopa Ladakin jäi kakkoseksi. Josén auton toinen takalasi oli nimittäin paikattu pahvilla, sitä Ladakaan ei ole vielä saanut kokea. Ladaikävä kasvoi kasvamistaan, kun bongailtiin autopelin merkeissä liikenteestä Ladoja ja Mosseja.

Autojen lisäksi liikenteessä on niin hevoskärryjä kuin myös bici- eli polkupyörätakseja. Näitä voi nähdä jopa maan Autopistalla eli meille tutummin: moottoritiellä. Liikenteessä menee sekasin niin hirveetä vauhtia painavia uudemman polven autoja kuin myös hevoskärryjä ja ties mitä muuta kuljetuskalustoa. Tien varressa myydään juustoa ja guavamarmeladia. Piti oikein pysähtyä (moottoritiellä) kysymään, että mitä täällä on kaupan.

Maaseudulla päästiin todistamaan mitä ihmeellisimpiä bussiviritelmiä. Mielenkiintoisin yhdistelmä oli ehdottomasti rekan kyytiin väärinpäin istutettu bussi. Lisäksi vastaan tuli jos jonkinmoista valtavaa pitkänhuiskeaa vekotinta. Antakoon kuvien puhua puolestaan. Itse asiassa bussit olivat niin mielenkiintoisia kulkuneuvoja, että kierrettiin muuan iso liikenneympyrä ihan vaan muutaman kerran ympäri, kun yritettiin saada busseista kuvia. Mukava viimosen päivän ohjelmanumero.

-Mirva